maanantai 13. lokakuuta 2014

Banaanipehmis

Pitkästä aikaa tuli tehtyä jotain julkaisemisen arvoista terveysherkkua. En tiedä, voiko tätä sanoa edes reseptiksi, kun on niin yksinkertainen valmistaa. Monesta blogista löytyy tämä ohje, joten en tiedä, kenen alkuperäisidea on. Ei kuitenkaan oma keksintöni ole tämä. Olin tosi skeptinen itse sen suhteen, että voiko tämä maistua miltään muulta kuin pakastetulta banaanilta, mutta kyllä voi! Tyttäreni ei syö ollenkaan banaania ja inhoaa jopa sen hajua, mutta tämä herkku meni kuin kuumille kiville.

Ja resepti sisältää siis BANAANIA. Ei oikeastaan muuta tarvita, ellei halua vähän hifistellä, kuten minä tein. Minusta banaani pelkästään on liiankin makeaa, joten laitoin sekaan ruokalusikallisen maustamatonta jugurttia. Suhdeluku voisi olla 1 banaani/1 rkl jugurttia. Tosin kannattaa kerralla pakastaa ainakin pari banaania ja niiden tulisi olla ihan kypsiä, sellaisia, joissa on tummia pilkkuja kuorissa. Lisäsin myös veitsenkärjellisen vaniljajauhetta joukkoon.

Eli siis yksinkertaisuudessaan ohje menee näin. Kuori ja paloittele banaanit ja laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Ei haittaa, vaikka olisi pidempäänkin. Pakastetut banaanit kipataan tehosekoittimeen ja lisätään jugurtti ja vanilja. Annetaan pyöriä niin kauan, että seos vaikuttaa pehmeältä ja kuohkealta. Lopputulos näyttää kutakuinkin tältä:

Suosittelen kokeilemaan itse, koska tämä yksinkertainen herkku on todella parempaa kuin voisi kuvitella! Tein jätskille vielä suklaakastikkeen kookosöljystä, kaakaosta ja vaahterasiirapista. Kaikkia 1 rkl.

Tästä lähin meillä ei heitetä ylikypsiä banaaneja roskiin vaan ne pakastetaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti